A tavasztól őszig tartó időszakban minden robogótulajdonos hódolhat szenvedélyének, és szelheti az utakat kedvenc járgányával. Ám ahogy minden jármű, úgy a robogó használata is megköveteli, hogy a tulajdonosok gondoskodjanak a karbantartás teendőiről. Ezek a feladatok többnyire nem igényelnek komolyabb műszaki tudást, egy kis odafigyeléssel otthon is könnyedén elvégezhetőek. A legnagyobb figyelmet a robogó akkumulátor érdemli, az ezt érintő karbantartási feladatokat egyetlen tulajdonosnak sem ajánlott elhanyagolni. Mire érdemes figyelni, amivel gondoskodni lehet a robogó akku hosszú élettartamáról?

A zselés és AGM akkumulátorok zárt rendszerűek, melyeket a régebbi típusokkal szemben nem kell utántölteni és felnyitni sem szabad. Annál nagyobb figyelmet igényel azonban a robogó akkumulátor töltése, amivel kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy milyen időközönként szükséges elvégezni. Ha 4 héten át áll az akku, az már kockázatos lehet, ezért javasolt 2-3 hetente tölteni, a robogó akkuk ugyanis sokkal hamarabb merülnek, mint például az autóba való típusok. Nem szabad engedni, hogy a kapocsfeszültség 10,5 Volt alá essen, mivel ilyenkor már szulfátosodik az akkumulátor, a károsodást pedig nem lehet egyszerűen helyrehozni. A robogó akkumulátorok töltésére az automata intelligens töltők jelentik a legjobb megoldást, melyek az optimális ideig és mennyiségig töltik azokat. Ez azért fontos, mert a túl nagy áram, illetve a túl hosszú töltési idő következtében csökken a telep teljesítménye, kapacitása és élettartama. Természetesen idővel a gondosan karbantartott robogó akkuk is cserére szorulnak, ilyenkor pedig érdemes alaposan megválogatni, milyen legyen az új.

Elérkezett az idő a robogó akkumulátor beszerzésére? Ha neves gyártók termékeiből szeretne válogatni, fedezze fel a Csorba Akku Kft. kínálatát, böngésszen bátran a www.csorba-akku.hu weboldalon! Amennyiben bizonytalan, hogy melyik az Ön számára megfelelő típus, esetleg egyéb kérdése lenne a témában, forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk megkeresését a +36-1-379-3142-es telefonszámon és az info@csorba-akku.hu e-mail címen!